VARUMÄRKEN

Mondial 1908

Mondial 1908

Mondial 1908 är det äldsta företaget i Europa som tillverkar rakborstar och raktillbehör. I fyra generationer har Mondial 1908 tillverkat raktillbehör med samma passion och hantverks-tradition. Produkterna handtillverkas under överseende av experter. Råvarorna är noggrant utvalda, Mondial 1908 kan erbjuda den absolut bästa kvaliteten på grävlingshår på marknaden.
Företaget erbjuder den största bredden i raktillbehör på marknaden,  med rakborstar i alla olika borstkvaliteter. Från billigaste grävlingshår till ”Mountain Silvertip Badger” som är så unikt och i begränsad upplaga att det endast finns som beställningsvara, samt svinhårsborst och Eco Silvertip, en fiberkvalitet som påminner om Silvertip Badger.

Mondial Classic Shaving Collection är rakkrämer/raktvålar tillverkade enligt klassisk italiensk tradition. Finns i 6 dofter.

Mondial Antica Berberia är en barberarserie inom rakning och skäggvård som är framtagen för professionellt bruk men även finns för retailförsäljning. Produkterna är baserade på naturliga ingredienser, utan konserveringsmedel och tillsatta parfymer.

percy-nobleman

Percy Nobleman

Percy Nobleman är ett av Englands snabbast växande herrserier och finns bland annat på Boots, och är på väg att lanseras i USA. Det innehåller skäggvård, hårstyling, parfym samt produkter för ”Face & Stubble” som är nyskapande då de vänder sig mot män som har en kortare skäggväxt och vill ha en produkt som fungerar för sin rutin. Alla produkter är baserade på naturliga ingredienser med höga halter av ekologiskt ursprung, och produceras i England (med undantag av skäggoljan ”Scented” som är framtagen i Marocko).

Serien är skapad för ”high end retail” och barberare, med godkänd märkning, streckkoder, ordentliga användningsinstruktioner, snygga presentkit och förpackningar som gör sig bra i hyllan. Percy Nobleman har dessutom en egen comic strip som både getts ut i pappersform och
går att följa på Instagram.

I produktserien ingår: Skäggschampo, skäggolja i olika dofter, styling för skägg och hår, mustaschvax, face & stubble produkter, parfym och tillbehör till skägg och hår. Snygga presentkartonger i olika prisklasser.

The Bearded Man Company

The Bearded Man Company erbjuder det största doftsortimentet av skäggoljor på marknaden. Ett engelskt familjeföretag som bedriver sin tillverkning på landsbygden i Kent. Produkterna är handtillverkade med 100% naturliga ingredienser av högsta kvalitet. Hela 24 dofter (varav en doftfri) finns att välja mellan.

I produktserien ingår: Skäggolja i 24 dofter (2 olika storlekar samt samples), beard balm i 24 dofter (2 olika storlekar) mustaschvax i 24 dofter samt ett skäggschampo och ett intensivbalsam för skägg. Skäggborste och kammar. Hela doftserien går att köpa i samples-kit.

big-red-beard-combs

Big Red Beard Combs

Big Red Beard Combs är redan kultförklarade inom skäggkretsar för sina exklusiva handtillverkade skäggkammar. Noggrant utvalda material som ger både estetiskt tilltalande kammar och av slittålig kvalitet. Big Red använder sig av en speciell lamineringsteknik för att bygga lager på lager, och på detta sätt ge en hög hållfasthet.
En slimmad skäggvårdsserie i två olika dofter, med ett vintageutseende. 100% naturliga ingredienser som är noggrant utvalda för att ha en mjukgörande och vårdande effekt på skägget.

I produktserien ingår: Handtillverkade skäggkammar i flera olika modeller och utföranden. Plånböcker i skinn med plats för skäggkam. En skäggvårdsserie i två doftserier med skäggolja, beard balm, mustaschvax samt skäggtvål.

uppercut-deluxe

Uppercut Deluxe

Uppercut Deluxe är ett styling- och livsstilsmärke från Australien, utvecklad av barberare med tuff attityd. Luke Newman och Steve Purcell drev en barbershop i Australien under många år, långt innan det blev populärt och modernt igen. Ofta möttes de av missförstånd och blev
kallade frisörer istället för barberare. Uppercut Deluxe som varumärke kom till som ett led i att de var missnöjda med de produkter de köpte in till shopen. Då kavlade de upp ärmarna och började tillverka sina egna groomingprodukter. Lukes farfar var en gammal boxare som levde under mottot att en tuff start ger ett bra slut. Han gick under smeknamnet ”Uppercut” och ärades med att de uppkallade varumärket efter honom, och han har även stått som inspiration till illustrationerna för stylingprodukterna.

Storsäljare är Pomade, som var den första produkten de släppte på marknaden. Idag består
sortimentet av flera stylingprodukter i fem varianter, skäggvård, rakning och hudvård. Senaste
nytt är Matt Pomade, en pomada med naturlig/matt finish och en doft av kaffelikör.

Damn Good Soap Company

Damn Good Soap Company är ett litet familjeföretag i Utrecht, Nederländerna. Grundaren Jasper van Impelen har gjort tillverkningen av tvål och oljor till ett riktigt hantverk. Alla produkter tillverkas för hand av de allra finaste naturliga råvarorna. Skäggoljorna och beard balmen innehåller arganolja. Raktvål och skäggtvål är svarta av tjärkol, en ingrediense som drar ut smuts och är porsammandragande. Noggrant utvalda doftessencer. En exklusiv serie handtillverkade läderfodral med skäggvård och klassisk rakning, i samarbete med The Gritty Bastard.

I produktserien ingår: Skäggolja, mustaschvax, beard balm och skäggtvål. Raktvål, kroppstvål och pomada. Handtillverkad svinhårsborste och kammar i trä. Snygga presentkit i olika prisklasser.

captain-fawcett

Captain Fawcett

Story bakom Captain Fawcett är fascinerande. Varumärke är inspirerat av äventyraren Captain Peabody Fawcett, en upptäcksresande som försvann spårlöst 1905 under en expedition längs Congo River. 1997 hittades hans koffert med gamla dagböcker, och i en av dessa hans recept på mustaschvax som han tillverkade själv. Captain Fawcett var känd för sin tvinnade mustasch. Det hundra år gamla receptet har använts till Captain Fawcetts signaturvax, som finns i tre dofter.
Captain Fawcett erbjuder skäggvård och rakning, med extra fokus på design. Alla produkter är förpackade i snygga kartonger, perfekta som presenter. Ingredienser och doftsammansättningarna på produkterna är av högsta kvalitet, men en klassiskt och tidlös känsla.
2015 lanserades en signaturdoft "Baccy & Booze" tillsammans med den berömda skäggmodellen Ricki Hall. Keep a stiff upper lip, regardless".

I produktserien ingår: Mustaschvax i två olika stadga, skäggolja, raktvål och parfym. Rakborste, rakhyvel, mustaschkam, skäggkam och skäggborste. Presentförpackningar i olika varianter.

proraso-beard-care

Proraso

Proraso är ett italienskt varumärke som grundades 1908 av Ludovico Martelli. Verksamhet startades som ett kosmetikföretag, men när sonen Piero tog över 1948 började de producera rakprodukter i stället. Företaget utvecklade en egen formula med bland annat eukalyptusolja glycerin, och denna har sedan gått i arv i generationer. Prisvärda produkter i schysst vintageförpackning.
Produkterna finns i tre serier: Eucalyptus & menthol (grön) för alla skäggtyper, Green Tea (vit) för känslig hud och Sandalwood & shea butter (röd) för en grövre skäggstubb. Skäggvårdsserien kommer i tre doftserier: Wood & Spice (original). Azure & Lime, Cypress & Vetyver.
layrite

Layrite

Året innan millenieskiftet, 1999, öppnade grundarna av Layrite sin första barbershop. Känslan när man kliver in på shoppen i Costa Mesa, Kalifornien, är att man gjort en tidsresa tillbaka till 40-talet. Där kan man få en klassisk våtrakning utförd av professionella barberare.
Layrite tillverkar exklusiva pomador och har en serie modernt klassiska hårprodukter med barberarkvalitet. Alla produkter är vattenlösliga men med en stadga som verkligen håller.
”Holds like wax. Washes out like gel.”

I produktserien ingår: 4 vax/pomador, mustaschvax, grooming spray, after shave splash och kammar.

The Bluebeards Revenge

The Bluebeards Revenge är Englands snabbast växande rakvårdsmärke, formulerad och tillverkad i England, framtagen för att hjälpa rakproblem. Signaturprodukten Luxury Shaving Cream lanserades 2010 av "Bluebeard-in-Chief" David Hildrew. Produkterna innehåller Declerine, en unik ingrediense som har bevisat hämmande effekt på skäggväxten. The Bluebeards Revenge erbjuder en bred serie av raktillbehör. Hårvård samt vård för kropp och Varumärke är det som uppskattas mest av barberare i England enligt en undersökning, och har vunnit flera prestigfyllda utmärkelser.

I produktserien ingår: Rakvård i fyra delar (rakolja, 2 rakkrämer och after shave balm). Raktillbehör med rakborstar, shavette, safety razor, DE-rakblad, rakhandduk, rakskålar och rakställ. Hårstyling och hårvård. Duschtvålar, antiperspiranter, fuktighetskräm och parfym. Presentkartonger i olika prisklasser.

Dapper Dan

Det mytomspunna varumärket har blivit produkter! Känt från filmen "Oh Brother, Where Art Thou" där George Clooney utbrister: "I'm a Dapper Dan man!"

Dapper Dan är ett stylingmärke utvecklat i Sheffield, England. Ett samarbete mellan barberare för att ta fram produkter för den moderne mannen, men med en klassisk tidlöshet som tar tillbaka honom till 1930-talets elegans. Liten men komplett stylingserie som ger flexibilitet till klassiska herrfrisyrer. Urtvättningsbara.

I produktserien ingår: Matt Paste, Deluxe Pomade och Matt Clay. Snygg trälåda för skyltning.

Beardition

Beardition är ett amerikanskt skäggvårdsmärke från Nashville, Tennessee. Skapatutifrån behovet av att ta hand om ett vildvuxet skägg efter en vandring i Appalacherna. Produkterna är baserade på 100% naturliga ingredienser och framtagna för att ge vård, omsorg och fukt till skägget.

I produktserien ingår: Skäggschampo, skäggbalsam och skäggolja. Beardition erbjuder snygga presentkit.

recipe-for-men-hudvård

Recipe for men

Recipe for men är ett hudvårdsmärke för män utvecklat under skandinaviska förhållanden och tillverkat i Sverige. Sedan starten 2004 har varumärket vuxit till ett av de största på svenska marknaden och de röda förpackningarna säljs över hela världen. Funktionella produkter som håller hög standard på ingredienser, och till ett rimligt pris. Produkterna har vunnit ett flertal prestigefulla groomingpriser under åren, både i Sverige och internationellt.

I produktserien ingår: Ansiktsrengöringar och fuktighetskrämer för olika hudtyper, scrubkräm, ögonkräm och ögonmasker. Rakgel, rakskum, rakolja och after shave balm. Skäggolja. Antiperspirant, duschkräm och body lotion. Schampo och tonic för skalpen.

hanz-de-fuko

Hanz de Fuko

Professionell hårstyling baserad på certifierade organiska extrakt, med parabenfria formuleringar. Hanz de Fuko är en uppstickare inom mode och hårstyling och jobbar i nära samarbete med salonger, stylister och deras kunder och förser dem med innovativa produkter och utbildningar för att hjälpa dem följa den ständiga utvecklingen av styling för män i världen. Hanz de Fuko är fast beslutna att förse den medvetne mannen med prisvärda, högkvalitativa stylingprodukter och anser att män “like things simple - To look good and feel great without spending a lot of time doing it”. Deras uppdrag är att utveckla och förbättra de hårprodukter som idag finns för män och se till att varje produkt som köps är en ”Stylish One” d.v.s. en Hanz de Fuko-produkt! HAIR GOOD, LIFE GOOD!

I produktserien ingår: Hårvax i flera olika konsistenser, hårgel, schampo och balsam.

HeadBlade

HeadBlade är ledande inom huvudrakning. Den första HeadBlade-hyveln designades 1997 av Todd Green, en amerikansk industridesigner som själv rakat huvudet i flera år. Han ville ha en ergonomisk hyvel som gjorde det enklare att komma åt hela huvudet. Time Magazine listade HeadBlade som en av ”Ten best designs of 2000”. Förutom rakhyvlar ingår även vårdande produkter anpassade för huvudrakning, som skiljer sig från rakning i ansiktet. HeadBlade är framför allt välkända inom MMA, där de ofta sponsrar tävlingar och har flera kända profiler som ambassadörer.

I produktserien ingår: Rakhyvel för huvudet i olika utföranden och refillrakblad. Rakvården innefattar rakkräm, rengöring, after shave balm och solskydd för skalpen.

RazorPit

RazorPitär en rakbladsslipare som rengör bladet efter rakningen, vilket förlänger livslängden på rakbladet upp till 10 gånger! Den tar bort beläggningen som bildas på rakbladet efter rakning, vilket förhindrar korrossion av bladet. Förutom att spara pengar så blir rakningen mer hygienisk och du sparar på miljön. Passar alla rakblad.

Bäst i test av Testpiloterna!

sternmoustachewax

Stern Hungarian Moustache Wax

Stern Ungarische Bartwichse är ett av världens mest sålda mustaschvax. Tillverkas sedan 1906 i Tyskland av Stern Haar, specialist på peruker, enligt ett klassiskt recept. Ett transparent, lättapplicerat mustaschvax som ger hög stadga.

feather-straight-razors

Feather Professional Straight Razors

Feather är ett japanskt företag som grundades 1932, och är världskända för sin tillverkning av rakblad, frisörsaxar och kirurgiska instrument. De marknadsför sig som: "The Japanese razor from the city of Samurai swords". Deras stål är bland det skarpaste på marknaden, och de kombinerar expertis med teknologi och nya, innovativa material. Feather Artist Club Straight Razor är professionella shavetter (rakknivar med utbytbara blad) som är noggrant utformade för att likna en riktig rakkniv i både tyngd, handlag och resultat. Till shavetterna används Feathers egna rakblad, som finns i fyra olika varianter för att anpassa rakningen efter skäggtyp, hudtyp och skicklighetsnivå.

I produktserien ingår: Pro Artist Club SS, DX och Japaneese Style . Professional Straight Razor Blade, Light Blade, Super Blade och Pro Guard.

The Legends London

The Legends London Alum Matchsticks är klassiska alunstickor som stoppar blodflöde. Engångsstickor med 100% naturlig alumsten, som har en porsammandragande effekt vilket minimerar risken för irritation efter rakning. Perfekta att använda om rakningen inte gått helt smärtfritt. Ett hygieniskt alternativ för barberaren till det klassiska alumblocket.

I produktserien ingår: Kuvert med 20 stickor. Säljs som lösa kuvert eller i kartong med 50 kuvert.

Derby, Feather & Astra

Dubbelrakblad (DE-blad) från Derby, Feather & Astra

Derby Extra passar både nybörjaren och barberaren. Tillverkad i Turkiet. Medium skärpa. Säljs i 5-pack eller hel kartong.

Feather Hi-Stainless Platinum Coated har det skarpaste stålet på marknaden. Tillverkad i Japan. För barberare och erfarna. Säljs i 10-pack eller hel kartong.

Astra Superior Platinum håller hög skärpa. Tillverkade i Ryssland med platinumbeläggning. Säljs i 5-pack eller hel kartong.

Arko

Arko Shaving Soap Sticks - klassikern från Turkiet! Rakstick stom ger ett rikligt skum, perfekt för en grövre skäggväxt. Kan användas både med och utan rakborste. Skön vintagekänsla på både förpackning och doft.

I produktserien ingår: Raksticken säljs separat eller i kartong med 12-pack.

© Barber Supplier Nordic AB (org.nr 556817-8528). info@barbersupplier.se 08-661 88 28.